Update certificări – Noiembrie 2017

Până la 20 noiembrie 2017 au fost certificate în total 40 de companii și organizații, octombrie fiind luna cu cele mai multe certificari emise (14).

Cele mai multe dintre aceste certificări au fost acordate companiilor sau organizațiilor care au fost înființate sau care operează în Europa (23 de certificări), incluzând printre acestea numeroase companii listate pe bursă. Dintre companiile listate la bursă enumerăm: ENI SpA (compania italiană de petrol și gaze), Alstom (companie multinațională franceză), Iberdrola (companie multinațională de utilități spaniole) și Crédit Agricole (grupul internațional).
Organizațiile care nu sunt listate la bursă includ CPA Global și Systems Sunlight.

Țările europene reprezintă 57,50% din totalul certificărilor: Italia (5), Grecia (5), Franța (3), Austria (3), Spania (2), Turcia (2), Ucraina (1) și Regatul Unit (1).

Cu doar 3 organizații certificate, putem spune că America de Nord și America de Sud încă nu au integrat complet standardul. O actualizare interesantă este faptul că Legg Mason, firma de management a fondurilor (listat la Bursa din New York), a devenit prima companie din SUA care a primit certificarea ISO 37001. Certificarea acestuia fost furnizată de PECB.

Această certificare va deschide calea pentru alte mari companii din SUA precum Microsoft și Wal-Mart, care au anunțat deja interesul pentru certificarea ISO 37001.

 

Certificarea PECB
PECB a anunțat recent că este oficial primul organism de certificare a sistemului de management ISO 37001 din regiunea Americii de Nord.

Începând cu 7 noiembrie 2017, acreditarea PECB a fost extinsă de către International Accreditation Service (IAS) pentru a include ISO 37001.

Ca parte a procesului de acreditare, PECB a certificat Legg Mason, una dintre cele mai mari companii de administrare a investițiilor, conform ISO 37001 – Sisteme de management anti-mita. Astfel, Legg Mason este prima companie americană care a primit certificarea ISO 37001 acreditată.

Pentru a obține acreditarea pentru ISO 37001, IAS a efectuat o evaluare a conformității pentru a asigura competența sistemului de management a PECB în conformitate cu ISO / IEC 17021-1 și ISO / IEC 17021-9. Odată ce sistemul de management a fost considerat satisfăcător, IAS a efectuat apoi o evaluare a procesului de certificare și audit al PECB la sediul acestora din Baltimore, MD.

Echipa IAS a fost compusă din doi evaluatori instruiți în ISO / IEC 17021-1, 17021-9 și ISO 37001 și au fost asistați de un expert tehnic familiarizat cu domeniul anti-mită. Echipa PECB a constat dintr-un auditor principal și 4 auditori cu experiență în practicile anti-mită și audit financiar. Acest proces riguros a necesitat revizuiri tehnice și de calitate a proceselor PECB, a auditorilor, a procesului de luare a deciziilor și a programului său general de certificare pentru sistemul de management anti-mită.

 

Despre PECB
Professional Evaluation and Certification Body (PECB) este un organism de certificare din Canada, pentru persoane, sisteme de management și produse pe baza unei game largi de standarde internaționale. Ca furnizor global de servicii de instruire, examinare, audit și certificare, PECB își oferă expertiza pe mai multe domenii, printre care se numără și standardul de management anti-mită ISO 37001.

 

Despre IAS
IAS este o subsidiară a International Code Council (ICC) cu sediul în Brea, California. IAS este o organizație privată, nonprofit, care oferă un serviciu public în beneficiul industriei, părților interesate și consumatorilor.
IAS acreditează laboratoarele de testare și etalonare, agențiile de inspecție, organismele de certificare a sistemelor de management, organismele de certificare a personalului și agențiile de certificare a produselor.

Procesul de acreditare necesită solicitanților să demonstreze conformitatea cu criteriile de acreditare IAS și standarde profesionale precum ISO / IEC 17025, ISO / IEC 17020, ISO / IEC 17021, ISO / IEC 17024 și, respectiv, ISO / IEC 17065.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *